Harold Wiegel
Graphic Designer

Vormgeven is voor iets waar ik eigenlijk niet echt voor gekozen heb, maar in ben gerold. Dat klinkt eh... enthousiast, zeg. Ok-ok, geef me even om dit uit te leggen.

Ik ben reuze enthousiast over mijn werk! Het mooie van dit vak is dat het veelzijdig is, afwisselend. Ja, sommige opdrachten zijn hetzelfde, maar het is continue ontwikkelen, leren, oplossen, communiceren, hard werken en innoveren.
De veelzijdigheid van al die elementen is wat mij aantrekt in dit vak, samen met het creëren van nieuw, verrassend en pakkende communicatie. Als brainstormer en creatieve duizendpoot valt voor mij alles op z’n plek.

Ik ben afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam als Packaging Designer en heb bij verscheidene bedrijven met plezier mijn ervaring opgedaan. Nu werk ik als ZZP-er en doe aan partner-ups met zowel grote als kleine grafische bureau’s en reclame guru’s.

Proces.

Mijn werkwijze zou ik kunnen omschrijven als een proces waarin ik met de klant meedenk, hersenspinsels filter en de loshangende draden met elkaar verbindt tot een visueel geheel. Communicatie is belangrijk, maar ook een element waar controle over moet worden gehouden. Daarbij doel ik op efficiënt en doelgericht overleg als tegenhanger voor eindeloos geschuif wat kosten opdrijft en de vooruitgang hekelt.

Wat ik doe.

Mijn werk bestaat uit zowel digitaal als drukwerk. Hieronder vallen onder andere logo’s, huisstijlen (briefpapier, visitekaartjes e.d.), verpakkingen, flyers, folders, posters, wandreclame, reclameborden, illustraties, gadgets en hand-outs. Voor digitaal werk moet je denken aan websites, webwinkels, blog’s, reclamebanners, e-mailcampagnes en illustraties. Voor mijn werk reis ik veel rond en die flexibiliteit is een aanwinst voor mijn creativiteit. Ik werk zo af en toe op locatie bij de klant of opdrachtgever en ontmoet elke dag weer nieuwe mensen.

Vrije tijd.

Naast mijn werk ben ik (net als elke facebook gebruiker) gek op reizen. Het ontdekken en me laten overrompelen door andere culturen rond de wereld vind ik geweldig. De mensen en het eten spelen daarbij een grote rol. Ik ben ook erg vaak in de buitenlucht te vinden, ergens off-grid met minimale bepakking trek ik dan door de natuur.

 

s